viernes, 5 de marzo de 2010

Agenda Gastronómica CAAC/Axenda Gastronómica CAAC

Después de unos días con problemas técnicos volvemos con la Agenda Gastronómica para ofrecer lo mejor, desde nuestro punto de vista, de la Montaña y el Mar y algunos santos por el medio//Tres d'unos díes con poblemes téunicos torniamos con la Axenda Gastronómica pa' ufiertavos lo meyor, dende'l nuesu parecer, de la Montaña y la Mar y dellos santos po'l mediu

Felechosa de Aller
5,6 y 7 de Marzo/Marzu
Jornadas Gastronómicas de la Caza/Xornáes Gastronómiques de la Caza

Segundo fin de semana de las jornadas en las que se pueden degustar varios platos entorno a la cocina de la caza de temporada. Jabalí, venado, perdiz, embutidos de caza y postres artesanales componen la mayoría de los menús//Segundu fin de selmana de les xornaes en Felechosa nes que poder tastiar platos ellaboraos alrodiu la caza de temporada: Xabalí, venáu, perdiz, embutidos de caza y postres caseros configueren la mayoría de los yantares
Enllaces: Felechosa. , Aller



Gozón
Viernes, sábados y Domingos de Marzo/Cada Vienres, Sábadu y Domingo del mes de Marzu

I Festival Gastronómico de la Caballa/I Festival Gastronómicu de la Xarda
Varios restaurantes del concejo de Gozón, organizan durante el mes de marzo un homenaje a este genial pescado azul.Menús a base de productos del mar con la Caballa( Xarda) como protagonista absoluta presentada en varias formas:al horno, frita, guisada, a la plancha...//Dellos restorantes del conceyu de Gozón entamen a lo llarfo del mes de Marzu un homenaxe a esti humilde y xenial pescáu azul. Yantares a base de productos de la mar con la Xarda comu protagoniste total presntadola na mesa en delles variedaes:al fornu, frita, en guisu, a la plancha....
Enllaces: Gozón

CAAC apoya esti Festival













Bañugues (Gozón)
6 y 7 de Marzo/Marzu
Festival del Oriciu
No salímos del concejo de Gozón para acercarnos a Bañugues a celebrar el Festival del Oriciu( Erizo de Mar) con la gente de este pueblo marinero de la costa central de Asturias. Kilos y kilos de Oricios, presentados en diversas maneras, al natural, cocidos, en empanada y en tortilla serán el plato estrella de un fin de semana genial//Ensín dexar Gozón tiramos pa'l pueblín Marineru de Bañugues a cellebrar con ellos el Festival del Oriciu. Kilos de oricios al natural, cocíus, en tortiella o en empanada faerán les delicies del aficionáu a esti manxar que mos da la mar.
Enllaces: Bañugues

Altamente recomendable y pa' enriba CAAC tará ellí



Pimiangu(Ribadeva)
6 y 7 de Marzo/Marzu
Santu Medé, San Emeteriu y San Celedoniu
Una de las romerías más guapas del Oriente Asturiano. Con procesión, pasacalles, banda de gaitas, subasta del ramo y amenizado con verbena y comida campestre dominical//Una de les romeríes más prestoses de L'Oriente asturianu, cunta con proceisón, pasacaís, bandes de gaites, puya'l ramu, verbena y comida de domingu ne'l prau de la xira

Enllaces: Pimiangu

Cartelos y semeya postrera cortesia de los sos amos con acuerdu a Creative Commons, desde CAAC agradeciendo y reconociendo el llabor de los diseñaores y dueños. Todos los derechos reservaos

0 comentarios:

Siempre Dispuestos...

Si queréis que vuestras cervezas o elaboraciones, vuestros actos culturales, jornadas gastronómicas o cualquier expresión de cultura popular que organicéis u os interese salga aquí, sólo tenéis que poneros en contacto con nosotros escribiendo a:
Haremos gustosos y sin ánimo de lucro el correspondiente reportaje que aparecerá en una sección fija de nuestra página. Siempre Dispuestos...


Archivo del blog

Creative Commons

Creative Commons License
CAAC, su blog y su contenido están bajo una licencia de Creative Commons.

IBSN

IBSN: Internet Blog Serial Number 11-01-2008-80

  © Free Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP