viernes, 12 de marzo de 2010

Agenda Gastronómica de Asturias//Axenda Gastronómica d'Asturies



Laviana//Llaviana
13 y 14 de Marzu
Jornadas Gastronómicas del Cabritu en Laviana
El plato por antonomasia de la cocina lavianesa se convierte en protagonista durante este fin de semana en gran parte de los restaurantes y sidrerías del concejo.Una buena forma de conocer el paisaje del Alto Nalón, todo montaña y río y disfrutar de las diferentes actividades culturales que acompañan a las jornadas como son la muestra de tonada asturiana, teatro costumbrista y la tradicional exposición de artesanía. El menú a degustar estará compuesto por Sopa de curruscos, cabrito guisado con patatinos y como colofón el postre típico lavianés, los bartolos el cabritu con patatos. De forma paralela a las jornadas se celebren varias actividades como canción asturiana, teatro y exposiciones de artesanía//El platu típicu de la cocina llavianesa conviertese en protagoniste total durante esti fin de selmana na mayoría de chigres y restoranes del conceyu de Llaviana. Una bona maniera de arrimase al paisaxe del Altu Nalón, tóu montaña y ríu ya desfrutare de les varies muestres culturales que acompañen al eventu como son la muestra de Tonada asturiana, el pase de teatru costumbriste y la feria d'artesanía. El menú a tastiar ta fechu a base de Sopa de curruscos, cabritu con patatinos y el tradicional postre de la zona, los bartolos.




Enllaces: Llaviana





Teverga/Teberga

12, 13 y 14 de Marzo/Segundu fin de selmana de Marzu
Jornadas Gastronómicas de Primavera//Xornáes Gastronómiques de Primaveira

Durante el segundo fin de semana de Marzo se celebran estas tradicionales jornadas que reunen a numerosas personas en el marco incomparable de la montaña tevergana para degustar un contundente menú a base de fabada de jabalí, cordero en caldereta y dos postres típicos de la zona, la colineta de avellana y el arroz con leche//A lo llargo de tóu'l segundu fin de selmana de Marzu cellebrense les tradicionales xornaes de primaveira nel marcu inugualable de la montaña tebergana concentrandio a muncha xente pa' tastiar el bon menú fechu a base de fabes con xabalí, calderu de corderu y dos postreros llocales, colinetes de ablana y arroz con llechi.
Enllaces: Teberga





Gozón
Viernes, sábados y Domingos de Marzo/Cada Vienres, Sábadu y Domingo del mes de Marzu

I Festival Gastronómico de la Caballa/I Festival Gastronómicu de la Xarda
Varios restaurantes del concejo de Gozón, organizan durante el mes de marzo un homenaje a este genial pescado azul.Menús a base de productos del mar con la Caballa( Xarda) como protagonista absoluta presentada en varias formas:al horno, frita, guisada, a la plancha...//Dellos restorantes del conceyu de Gozón entamen a lo llarfo del mes de Marzu un homenaxe a esti humilde y xenial pescáu azul. Yantares a base de productos de la mar con la Xarda comu protagoniste total presntadola na mesa en delles variedaes:al fornu, frita, en guisu, a la plancha....
Enllaces: Gozón

CAAC apoya esti Festival


Bañugues (Gozón)

12 y 13 de Marzo/Marzu

Festival del Oriciu

No salímos del concejo de Gozón para acercarnos a Bañugues a celebrar el Festival del Oriciu( Erizo de Mar) con la gente de este pueblo marinero de la costa central de Asturias. Kilos y kilos de Oricios, presentados en diversas maneras, al natural, cocidos, en empanada y en tortilla serán el plato estrella de un fin de semana genial//Ensín dexar Gozón tiramos pa'l pueblín Marineru de Bañugues a cellebrar con ellos el Festival del Oriciu. Kilos de oricios al natural, cocíus, en tortiella o en empanada faerán les delicies del aficionáu a esti manxar que mos da la mar.
Enllaces: Bañugues




















Llanes
12, 13, 14, 19, 20 y 21 de Marzo de 2010


Jornadas Gastronómicas de la Harina y el Maíz//Xornáes gastronómiques de la fariña ya el maízu


Llanes dedicará dos fines de semana a dos de los ingredientes básicos de nuestra cocina regional la harina y el maíz con distintas elaboraciones y muestras de cocina tradicional, cocina moderna e incursiones en el protagonismo de estos productos en la cocina de vanguardia//Llanes dedica-y dos fines de selmana a la fariña ya el maízu n'unes xornáes gastronómiques que mostren la importancia y protagonismu d'estes materies na cocina rexional, tóu esto alrodiu platos que van dende la cocina tradicional de l'oriente asturianu fasta la nomada cocina de vanguardia.

Enllaces: Llanes




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1 comentarios:

Chela 12/3/10  

Agora sí, collacios, agora sí. Y pa enriba coinciden con les cabritu en Llaviana y con la Boda del mio primu en Llanera, nun voy tener cuerpu pa tou jejejejjejeje

Siempre Dispuestos...

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Haremos gustosos y sin ánimo de lucro el correspondiente reportaje que aparecerá en una sección fija de nuestra página. Siempre Dispuestos...


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