viernes, 5 de febrero de 2010

Agenda Gastronómica CAAC/Axenda Gastronómica CAAC

Luanco//Lluanco (Gozón)
Fiestas del Socorro//Fiestes del Socorru

5,6 Y 7 de febrero/febreiru

Procesión del cristo, pasacalles y verbena. Juegos infantiles. Domingo, carrera de traineras. Menú del socorro basado en la típica calderada de pescados de la zona. Una buena oportunidad para conocer Luanco y tomar una cerveza en La Taberna de Hank//Pasu del Cristu del Socorru, pasacáis y verbenes.Xuegos infantiles.Domiungu:Carrera de Traineres.Menú del Socorru a base de Calderu típicu de Gozón, calderu de pescaos y mariscos.Una bona desculpa pa caleyar per Lluanco y de pasu tomar una na Taberna de Hank.



Pola de Siero/Pola Sieru (Sieru)

Les Comadres
7, 11 y 14 de Febrero/Febreiru

La fiesta de Les Comadres abre el calendario local de festividades en Sieru, introducción al carnaval se trata de una fiesta en la que, como su nombre indica, las mujeres son las protagonistas. Su origen según el historiador Caro Baroja, estaría en las Matronalias romanas, las ofrendas a Juno de las mujeres romanas, derivando y ajustandose al calendario cristiano por influencia de la iglesia, es sin embargo una fiesta pagana y no sacra que consiste en que la mujer comadra por las calles invitando al menú típico, compuesto por bollu preñau(masa de pan con chorizo dentro), tortilla de sardina salona, lengua embuchada y de postre naranja fresca. Hoy en día, la comadre invita a toda la familia, ya bien sea en casa o en los bares y restaurantes y se trata de una fiesta familiar y de amigos de marcado carácter alegre//La fiesta de Les Comadres abre'l calendariu de fiestes de Sieru siendo una fiesta por y pa' les muyeres.El orixen paez tar, según l'hestoriaor Caro Baroja, nes Matronalies Romanes, les ofrendes que facien les muyeres Romanes a la diosa Juno que más tarde se adataren la calendariu cristianu per influencies de la ilesia.Ye ensin embargu, una fiesta pagana, nada relixiosa onde la muyer mandaba y comadraba pe les cais invitando a la xente a fartase a base de bollos preñaos y naranxes.Güey ye una fiesta familiar onde la muyer, ya seya en casa ya nel chigre invita al menú típicu compuestu por:Bollu Preñau, Tortilla de sardines salones, empanada dolce y naranxa fresca, tou ello regao con bona sidra.




II Concurso de Pinchos del Bajo Nalón//Concursu de Pinchos del Baxu Nalón(Pravia, Muros del Nalón Y Soto'l Barcu)

5,6 Y 7 de febrero/febreiru

Segundo encuentro de elaboración de pinchos para el campeonato local de la Comarca del Bajo Nalón. Más de 20 establecimientos participan en unas jornadas donde la creatividad y el paladar se dan la mano//Segundu alcuentru de pinchos del campeonatu llocal de la Comarca del Baxu Nalón. Alrodiu esta propuesta, xuntense más de 20 chigres onde poder tastiar de un bocau creatividá y bon gustu. Lugares:





En PRAVIA:Sidreria Trisquel. La sala del buen Yantar. Siola. Emiliano. Casa Vila(Ganador de la edición anterior). Balbona. Mil sabores. Casa Carlinos. El patio de Balbona.

En SOTO : El palacio de la Magdalena. Miramar. El Pescador.

En MUROS: Casa Zoilo. La Xana del Caballar. El Antiguo Molinillo. Puerto Chico. Tasca Marinera el Puerto.

CAAC Recomienda este concurso//CAAC Remomiendavos esti concursu Baxu Nalón tien algo



III Campeonato de Asturias de Pinchos y Tapas(VariasLocalidades)//III Campeonatu d'Asturies de Pinchos y Tapes (Delles Llocalidaes).

Tercer año del ya famoso Campeonato donde se dan cita unos 170 establecimientos de toda Asturias compitiendo por alzarse con el trofeo al mejor pincho. Prima la creatividad pero en conjunción con el tratamiento del producto y el respeto al paladar. Podéis consultar las bases del concurso y ver el mapa con los bares y restaurantes participantes en/Añu terceru del renomáu campeonatu onde 170 chigres de toda Asturies compiten por levase col trofeu al meyor pinchu .Perimportante la creatividá pero en conxugación col respeutu al tratamientu de la materia prima y del paladar exixente.Podéis echar una güeyada a les bases y al mapa de chigres en : III Campeonato de Pinchos y tapas



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