Axenda Gastronómica CAAC/Agenda Gastronómica CAAC
Avilés del 15 al 17 y del 24 aL 26 D'Abril Xornáes del PornoTaping
Caxonda iniciativa de un grupu d'Hosteleros d'Avilés, na que según mos informa Jose el del gran chigre Maruxa, na cai La Fruta, va ser la xornada de pinchos más caliente de los últimos tiempos. Pinchos y erotismu xuntáos n'uno. Serán unes xornáes n'es que a parte de la calidá gastronómica del ingrediente tamién puntuaráse la imaxinación en cuantu al montaxe nunca meyor dichu, y el títulu de la tapa. El preciu del bocáu y la caña o el vinu será de 3 euros todo xunto. Una oportunidá ya diferente de conocer les rutes del tapeo avilesín con un puntu picante y allegre . CAAC racomienda estes xornáes y tará ellí dexuru.// Nos informa Jose el del Maruxa, fantástico bar en la calle La Fruta, que estas van a ser las jornadas más calientes de los últimos tiempos, Pinchos y erotismo en uno, al módico precio de 3 euros la tapa con su cerveza o su vino. La temática está clara, ser pues este un evento en donde además del valor gastronómico del plato también tomará relevancia la imaginación y la presentación y el título.Una oportunidad de conocer las rutas del tapeo avilesino desde una perspectiva cachonda y alegre.CAAC recomienda estas jornadas y estará allí seguro
Info: Sobre Pornotaping ,sobre Asturias
Candás(Carreñu)
del 24 al 26 d'Abril
IV Festival del Mariscu y la sidra de Candás
La Asociación d'Hostelería de Candás entama per cuartu añu consecutivu el homenaxe al mariscu y a la sidra. Ne'l cuadru del muelle de Candás habilitarase una carpa onde los nueve chigres partipantes ufiertarán dellos platos con mariscu frescu de la zona y bona sidra pa acompañare. Una oportunidá única de conocer el guapu pueblu mariñeru y yantar a la vera'l mar. CAAC racomienda y tará ellí//La asociación de Hostelería de Carreño organiza por cuarto año consecutivo el homenaje al marisco y la sidra en el entorno incomparable del muelle de Candás una carpa habilitada al efecto acogerá a los nueve restaurantes que nos ofrecerán diversas elaboraciones con marisco y buena sidra para acompañar.Una oportunidad única de conocer el guapo pueblo marinero y como al lado del mar.CAAC recomienda y estará allí.
Info: Candás
Salas
25 d'Abril
XX Certáme de Quesos Artesanos de Asturies
Salas acueye el domingu 25 el XX certame de quesos artesanos onde podremos tastiar una bona variedá de quesos únicos nel entornu d'esta guapa villa perteneciente a la mancomunidá del Valle del Ese-Entre Cabos. Una bona oportunidá pa' conocer en persona a los nuesos amigos queseros de Los Caserinos y de Valles del Oso y claro ye, les sos ellaboraciones. CAAC Recomienda esta actividá///Salas acoge el sábado el XX certamen de quesos artesanos donde podremos degustar una gran variedad de quesos únicos en el entorno de esta guapa villa perteneciente a la mancomunidad del Valle del Ese-Entre Cabos. Una buena oportunidad para conocer en persona a nuestros amigos de Los Caserinos y de Valles del Oso y claro está sus elaboraciones. CAAC recomienda esta actividad.
Info:Salas
XXII Subasta Nacional de Raza Bovina Asturiana de los Valles
Importante certamea nivel rexional y nacional onde se tratarán temes rellacionaos con la ganadería y l'agricultura y la subasta de una de les races autóctones asturianes per excellencia: la Asturiana de los Valles. Dende el nuesu puntu de vista que ye elde xintar destacamos les Xornáes de la Xata Asturiana y los Vinos de la Tierra de Cangas onde la bona carne asturiana y el bon caldu de cangas-únicu conceyu asturianu** onde tovía se conserva la ellaboración milenaria de vinu serán los protagonistes totales.CAAC Racomienda esta actividá.//Importante certamen a nivel regional y nacional donde se tratarán temas específicos en materia de ganadería y agricultura así como la subasta de una de las razas autóctonas asturianas por excelencia: La Asturiana de los Valles.Desde nuestra perspectiva, que es la del comer y el beber, destacamosl la celebración de las Jornadas Gastronómicas de la Ternera Asturiana, y del Vino de Cangas, único concejo asturiano donde todavía se conserva la elaboración milenaria del vino de la zona. Un evento este que CAAC recomienda.
Info: Cangas del Narcea
Cuidieru(Cudillero)
Xornáes Gastronómiques de la Merluza
del 2 al 30 d'Abril
Vamos pa Cuideiru a que mos presten afamaes xornáes de la Merluza donde el cellebráu pez conviertese en protagoniste de la comina del mar de la guapa villa pixueta. Tendrán llugar en dellos bares y restoranes de la villa durante los fines de selmana del mes d'abril. Ye esta Ocasión inigualable pa pasar un fin de selmana a orilles del cantábricu desfrutando del marcu incomparable que ofrez Cuideiru como pueblu y por supuesto la so cocina de mar y montaña//Vamos a disfrutar famosas jornadas gastronómicas de la merluza de Cudillero en las que el afamado pez se convierte en protagonista indiscutible de la cocina marinera de la guapa villa pixueta. Una ocasión única para disfrutar de la buena mesa de mar y montaña en el marco incomparable del guapo pueblo marinero.
Info: Cuideiru
Cartelos y semeya postrera cortesia de los sos amos con acuerdu a Creative Commons, desde CAAC agradeciendo y reconociendo el llabor de los diseñaores y dueños. Todos los derechos reservaos
0 comentarios:
Publicar un comentario