sábado, 3 de abril de 2010

Axenda Gastronómica CAAC/Agenda Gastronómica CAAC

Fin de semana largo y lleno de actividades. Si visitáis Asturias en esta época encontraréis en casi todos los pueblos y ciudades alguna fiesta, jornada, festival o feria donde celebrar la primavera. De todas cuantas hay en estos primeros días de abril, CAAC os recomienda las siguientes como máximas reprensentantes de muestra de cultura popular //Fin de selmana llargu y enllenu de actividaes. Si visitaréis Asturies n'esta época toparéis delles feries, xornáes, festivales y feries que xurden pa cellebrar la primaveira. De tóes les que se faerán n'estos primeiros díis de abril CAAC recomiendavos les siguientes como máximes rapresentantes de muestre cultural popular

Zona Centru

Riosa
II Xornáes del Pulpu Gallegu/II Jornadas del Pulpo de Riosa
1,2,3,4 d'abril

Por segundu añu consecutivu Riosa cellebra les xornáes del pulpu gallegu. El entamu corre a cargu de Asturí @, Asociación Turística de Riosa -en collaboración con la Asociación de Muyeres La Pimpana - y serán los cocineiros de Fabimar de Foz( Lugo) pa que faigan bona cocina gallega en direuto. La gastronomía Asturiana veráse rapresentada por le bolles sálaes y los postres artesanos fechos por les muyeres de la Pimpana.Un eventu más que racomendable// Por segundo año consecutivo, Riosa celebra sus jornadas del pulpo gallego, organizadas por Asturi@ Asociación de turismo de Riosa-en colaboración con la Asociación de Mujeres La Pimpana-, y serán los cocineros de Fabimar de Foz(Lugo) quienes se encarguen de hacer buena cocina gallega en directo.La gastronomía Asturiana se verá representada por las empanadas y postres artesanos que las mujeres de Pimpana cocinarán. Un evento más que recomendable. CAAC pasaré per ellí/pasará por allí

Info: Riosa


Pola Sieru(Sieru)

Mercáu Medieval/Mercado Medieval


1,2,3 y 4 d'Abril


Tresformación d'un mercáu tradicional medieval per les cais y places de la Pola. Artesanía, platos típicos, saltimbanquis, malabaristes, cetrería y xuegos tradicionales//Recostrucción de un mercado tradicional medieval por las calles y plazas de la Pola.Artesanía, gastronomía, saltimbanquis y malabaristas, cetrería y juegos tradicionales.

Info: Siero


Llanera
Xornáes Gastronómiques del Bacalau


3 Y 4 d'abril

La xunta llocal de hostelería de Llanera entama les xornáes del Bacalau, nes cuales dellos chigres de la zona ufiertarán un menú onde l'amañosu pez será el exe //La junta local de hostelería de Llanera organiza las jornadas del bacalao en las cuales varios bares de la zona ofreceran un menú basado en el versátil pez.

Info:Llanera

Zona de La Marina

Lluanco (Gozón)
3 Y 4 d'abril
Feria de la Marañuela

El típicu postre de la Mancomunidá del Cabo Peñes cunta con una feria propia coincidiendo con l'aniciu d'abril nel que la estrella de la repostería llocal mariñana desfruta d'un homenaxe ensin ugual//El típico postre de Gozón y Carreño cuenta con un festival propio coincidiendo con el inicio de abril en el que la estrella de la repostetría local recibe un importante homenaje.
Info: Lluanco y Cabu Peñes


Xixón
2, 3 y 4 d'abril
Primer Sidra l'Añu

Duranti esti llargu fin de selmana n'el Pueblu d'Asturies, dientro del recintu ferial de Xixón, tien llugar el Festival Homenaxe a la Primer Sidra l'Añu onde más de 60 llagararos ufiertarán los sos palos de sidra xunto con prebes de gastronomía llocal, concursu de tonada asturiana, muestre de deportes asturianos y xuegos pa' guajes. Un acontecimientu prestosu abondo entamáu per la Asociación Asturies XXI, la revista La Sidra y co'l Sofitu del Ayuntamientu de Xixón //Durante este largo Fin de semana y celebrandose en el Pueblo de Asturias dentro del recinto ferial de Gijón tendrá lugar el Festival Homenaje a la Primera Sidra del Año, acto en el que más de 60 lagares presentarán su sidra nueva junto con muestras de gastronomía local, concurso de tonada, exhibición de deportes asturianos y juegos para níños. Un evente muy recomendable organizado por la Asociación Asturies XXI, la revista La Sidra y que cuenta con el apoyo del Ayuntamiento gijonés.

Info: Xixón

Zona Avilés y Baxu Nalón


Avilés


del 27 de Marzo al 5 d'Abril


Fiestes del Bollu

Aviles cellebra l'arrivar de la primaveira con una selmana de fiestes que ya son patrimoniu folklóricu de tòos los asturianos. La Villa del Adelantado recoye en 8 díis muestres varies de cultura popular. Destaca el Pregón con el que anicien les fiestes, la elleción de la Xana y les Xanines del Añu, la Feria d'Alfarería, la muestre de uficios y trabayos tradicionales, así como los concursos de tonada y el certamen de habaneres. N'o Gastronómico a parte del bollu preñau que da nome al festeyu, y que se come a lo llargo de los primeros díis de fiesta tenemos que nomar dos altividáes de lo más recomendable. La primera tien llugar na Plaza l'ayuntamientu y trátase de la Fabadona, más de 2000 raciones de fabes que se cocinarán al vivu el llunes. La Segunda, declarada eventu gastronómicu d'interés rexional ye la Comida na Cai. Los vecinos y chigreros de la ciodá monten meses y silles, tóes xuníes, a lo llargo de toò'l cascu hestóricu compartiendo mesa y mantel al aire llibre amenizao por cancios y música tradicional. EStes fiestes son muy recomendables pa' tóo aquel que quiera visitar y conocer la guapa Avilés. CAAC tará equí


Info: Programa íntegro de les Fiestes del Bollu y Avilés Turismo.




Pravia y Muros del Nalón

2, 3 y 4 d'Abril


Xornáes del Pixín//Jornadas del Rape

Les llocalidaes de San Esteban de Pravia y Muros acoyen les Xornaés del Pixin nes que podremos degustar menús tradicionales ellaboráos con esti suculentu pescáu. La ufierta gastronómica además puede acompañase de una visita a les dos guapes villes, na primera pa desfrutar de la desembocaúra del Ríu Nalón y na segunda pa admirar la senda costera que lleva a la playa del Aguilar y al limítrofe conceyu de Cuideiru/Las localidades de San Esteban en Pravia y de Muros en el concejo homónimo acogen las tradicionales jornadas del rape, iniciadas en los años 80 por iniciativa popular, durante las cuales podremos degustar platos tradicionales elaborados con el suculento pescado. A la oferta gastronómica podemos unir el disfrute del paisaje, con entornos como la ría y desmbocadura del Nalón en San Esteban y la ruta costera que lleva a la Playa del Aguilar en Muros, ruta que llega al vecino concejo de



Zona Occidente

Cuidieru(Cudillero)
Xornáes Gastronómiques de la Merluza

del 2 al 30 d'Abril
Ya que falamos de los conceyos vecinos de Cuideiru, facemos mención a les no menos afamaes xornáes de la Merluza donde el cellebráu pez conviertese en protagoniste de la comina del mar de la guapa villa pixueta. Tendrán llugar en dellos bares y restoranes de la villa durante los fines de selmana del mes d'abril. Ye esta Ocasión inigualable pa pasar un fin de selmana a orilles del cantábricu desfrutando del marcu incomparable que ofrez Cuideiru como pueblu y por supuesto la so cocina de mar y montaña.//Ya que hablamos de los concejos vecinos, hacemos mención a las no menos famosas jornadas gastronómicas de la merluza de Cudillero en las que el afamado pez se convierte en protagonista indiscutible de la cocina marinera de la guapa villa pixueta. Una ocasión única para disfrutar de la buena mesa de mar y montaña en el marco incomparable del guapo pueblo marinero

Info: Cuideiru


Tapia de Casariegu(Tapia)

del 2 al 4 d 'abríl


XI Xornadas Gastronómicas del Mexillón
31 de marzu al 4 d'Abril

Uno de los rincones más caralterísticos de la mariña occidental asturiana acoye les Xornáes del Mexillón onde podremos degustar en fresco kilos d'esti sabrosu moluscu. Entamáu po'l Club Real Tapia y a cellebrase na plaza el Ayuntamientu. Ellaboraciones varies, bona sidra y vino de la zona interior y altividáes converxentes como son la Feria de Artesanía llocal de Tapia y el cellebráu encuentru del Campeonato Mundial de Surf, acontecimientos tóus ellos de interés cultural y popular que faerán muy agradable la visita a la guapa villa de Tapia.





Info: Tapia y Campeonato Mundial Surf



Cartelos, imaxenes y semeyes cortesia de los sos amos con acuerdu a Creative Commons, desde CAAC agradeciendo y reconociendo el llabor de los diseñaores y dueños. Todos los derechos reservaos

0 comentarios:

Siempre Dispuestos...

Si queréis que vuestras cervezas o elaboraciones, vuestros actos culturales, jornadas gastronómicas o cualquier expresión de cultura popular que organicéis u os interese salga aquí, sólo tenéis que poneros en contacto con nosotros escribiendo a:
Haremos gustosos y sin ánimo de lucro el correspondiente reportaje que aparecerá en una sección fija de nuestra página. Siempre Dispuestos...


Archivo del blog

Creative Commons

Creative Commons License
CAAC, su blog y su contenido están bajo una licencia de Creative Commons.

IBSN

IBSN: Internet Blog Serial Number 11-01-2008-80

  © Free Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP