viernes, 16 de abril de 2010

Axenda Gastronómica CAAC/Agenda Gastronómica CAAC

Arrimamosnos a la secunda quincela del mes d'abril y la folixa y la xarana nun dexa Asturies.Ehí van les más destacaes d'estin fin de selmana.//Nos acercamos a la segunda quincena del mes de Abril y la fiesta, la juerga en Asturias no decae.Ahí van las más destacadas para este fin de semana:



Mieres
del 15 al 17 d'Abril Folixa Na Primavera
Dende 1996, ye una fiesta reciente Mieres cellebra esta Folixa que xunta alrodiu el tema de la primavera abondes mostres de cultura y folklore asturianos a la par que homenaxea ya invita a toles expresiones culturales celtiques de l'Arcu Atlánticu. Anguañu ye un referente en lo que a conciertos de música folk se refier-rexional, ibéricu ya internacional. Amás de tóu esto tenemos mostres de música y baille tradicional, expoisiciones de trabayos, oficios y artesanos, concursu de deporte tradicional y mostra de Tonada. En cuantu a gastronomía dos puntos básicos el espiche de la sidra nuevo y la bolla de Folixa-pan rellenu de embutido y güevu, así como unes xornaes gastronómiques onde atopar platos como les sopes de ablanes, el cabritu o el sorbete de sidra. CAAC racomienda esta folixa y tará ellí ensín dubialo//La Folixa en Primavera, la fiesta más joven de Mieres, se inaugura en 1996, adquiere en pocos años una fama y un prestigio merecido, como muestra viva de la cultura y folklore no sólo asturianos si no de todas las regiones del denomimando Arco Atlántico que comparte raíz celta. Hoy en día sus conciertos son ya referente de calidad con primeras figuras de la música folk no sólo regional si no también nacional e interancional. Junto a esto muestra de música y danza asturiana, tonada, exposiciones de cultura autóxtona, torneo de deporte tradicional y por supuesto la gastronomía represantada por tres pilares: La apertura de los toneles con la sidra nueva del año, la bolla de mieres y un nuevo festival gastronómico donde encontrar platos como la sopa de avellanas, el cabrito al horno o el sorbete de sidra. CAAC recomienda esta guapa fiesta y seguro que estará allí

Info: Folixa Programa, Grupo


Avilés del 15 al 17 y del 24 aL 26 D'Abril Xornáes del PornoTaping
Caxonda iniciativa de un grupu d'Hosteleros d'Avilés, na que según mos informa Jose el del gran chigre Maruxa, na cai La Fruta, va ser la xornada de pinchos más caliente de los últimos tiempos. Pinchos y erotismu xuntáos n'uno. Serán unes xornáes n'es que a parte de la calidá gastronómica del ingrediente tamién puntuaráse la imaxinación en cuantu al montaxe nunca meyor dichu, y el títulu de la tapa. El preciu del bocáu y la caña o el vinu será de 3 euros todo xunto. Una oportunidá ya diferente de conocer les rutes del tapeo avilesín con un puntu picante y allegre . CAAC racomienda estes xornáes y tará ellí dexuru.// Nos informa Jose el del Maruxa, fantástico bar en la calle La Fruta, que estas van a ser las jornadas más calientes de los últimos tiempos, Pinchos y erotismo en uno, al módico precio de 3 euros la tapa con su cerveza o su vino. La temática está clara, ser pues este un evento en donde además del valor gastronómico del plato también tomará relevancia la imaginación y la presentación y el título.Una oportunidad de conocer las rutas del tapeo avilesino desde una perspectiva cachonda y alegre.CAAC recomienda estas jornadas y estará allí seguro

Info:Sobre Pornotaping ,sobre Asturias


Cuidieru(Cudillero)
Xornáes Gastronómiques de la Merluza
del 2 al 30 d'Abril
Vamos pa Cuideiru a que mos presten afamaes xornáes de la Merluza donde el cellebráu pez conviertese en protagoniste de la comina del mar de la guapa villa pixueta. Tendrán llugar en dellos bares y restoranes de la villa durante los fines de selmana del mes d'abril. Ye esta Ocasión inigualable pa pasar un fin de selmana a orilles del cantábricu desfrutando del marcu incomparable que ofrez Cuideiru como pueblu y por supuesto la so cocina de mar y montaña//Vamos a disfrutar famosas jornadas gastronómicas de la merluza de Cudillero en las que el afamado pez se convierte en protagonista indiscutible de la cocina marinera de la guapa villa pixueta. Una ocasión única para disfrutar de la buena mesa de mar y montaña en el marco incomparable del guapo pueblo marinero.

Info: Cuideiru


Cartelos y semeya postrera cortesia de los sos amos con acuerdu a Creative Commons, desde CAAC agradeciendo y reconociendo el llabor de los diseñaores y dueños. Todos los derechos reservaos

1 comentarios:

Chela 16/4/10  

Títulos de pinchos del Pornotaping que nos adelantaron:

Bolas Chinas, el coño la Bernarda, picha ardiente, cómemelo todo jabalí, el tamaño si importa, la puntita nada más jejejejjeje

Joer se me ocurren unas cuantas cervezas cachondas para acompañar jjejejejeje

Siempre Dispuestos...

Si queréis que vuestras cervezas o elaboraciones, vuestros actos culturales, jornadas gastronómicas o cualquier expresión de cultura popular que organicéis u os interese salga aquí, sólo tenéis que poneros en contacto con nosotros escribiendo a:
Haremos gustosos y sin ánimo de lucro el correspondiente reportaje que aparecerá en una sección fija de nuestra página. Siempre Dispuestos...


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