viernes, 11 de diciembre de 2009

Agenda Gastronómica CAAC/Axenda Gastronómica CAAC



En Este fin de semana que nos sobrevino así como de sorpresa, después de una semana tan corta, podemos seguir disfrutando de la gastronomía, la cultura y el pasisaje asturiano con las siguientes actividades//N'esti fin de selmana, que arribonos asína comu salíu de l'escuro, tres d'una selmana tan curtia podemos seguir desfrutando de la gastronomía, la cultura y el paisaxe astur con les venideres altividaes:





La Felguera (Llangreu/Langreo)

11, 12 y 13 de Diciembre// del 11 al 13 d'Avientu

XXX Concurso Provincial de la Fabada//XXXConcursu Provincial de la Fabada

El plato por antonomasia de la gastronomía asturiana será el centro de atención de estas jornadas donde varios restaurantes y sidrerías de la localidad competirán por hacer y ofrecer la mejor fabada//El platu estriella de la nuesa gastronomía ye el exe n'unes xornaes onde dellos chigres y restauranes compiten per facer y ufiertanos la meyor Fabada

CAAC racomenda estes xornaes asína como la sidrería Mavi,(C/ Pedro Duro 7 La Felguera Langreo (Asturias) Teléfonos: 985680876) un sitiu de lo meyor si yes sidreru y aficionáu al bon yantar//CAAC recomienda esta actividad así como la sidrería Mavi(CL Pedro Duro 7 , La Felguera Langreo (Asturias) Teléfonos: 985680876) Buena sidra y mejor cocina



Pola de Lena(Lena)//Pola Llena( Llena)

11, 12 y 13 de Diciembre// del 11 al 13 d'Avientu
Festival de la Montaña //Festival de les Montañes
Desde el viernes día de inauguración, hasta su clausura el domingo, tendremos, conferencias, charlas, coloquios exhibiciones de escalada en rocódromo, bike trial, protección civil. Incluye Homenajes a personas, pueblos y entidades cuya vida y obra está vinculada a la montaña. Ludoteca para los más pequeños, Grupo de Baile de Carabanzo, teatro así como menú de montaña en varios establecimientos de Pola de Lena//Dende el vienres que s¡inaugura fasta el domingu que se zarra podriemos desfrutar de conferencies, charles, colloquios, muestres d'escalada en rocódromu, bike trial, proteición civil. Incluyense homenaxes a delles persones, pueblos y entidaes que destaquen per tener la so vida xunida a la Montaña. Tamién habrá ludoteca pa la reciella, baile tradicional a cargu del ensame de baile de Carabanzu, teatru asína comu menú de montaña en dellos establecimientos de La Pola.



XXI Feria de les Fabes de Argüelles( Siero/Sieru)

Domingo 13 de Diciembre//Domingu 13 d'Avientu

En las escuelas de Argüelles exposición y venta de fabes de la zona así como degustación de fabada y arroz con leche. Actuación del grupo folklórico local El Piñote. A su vez los restaurante de la zona celebran jornadas gastronómicas de la fabada y el arroz con leche (los locales son Casa Parrondo, La Fusta, Casa Cornelio y El Asador de Abel)//Nes escueles vieyes de Argüelles mostra y venta de fabes de la zona.Tastia de fabada y arroz con llechi. Actuación del ensame folklóricu llocal El Piñote. Arodiu d'esto los chigres de la zona ( Casa Parrondo, La Fusta, Casa Cornelio y El Asador de Abel)faen unes xornáes gastronómiques de la Fabada y el arroz con llechi.



La Isla (Colunga)/La Illa (Colunga)
Sábado 12 de Diciembre//Sábadu 12 d'Avientu
Festival de la Seta/Feria de les Setes

Salida a buscar setas y posterior charla de identificación y cocinado de las mismas.//Recoyeta de setes, charla sobre elles y cocináu de les mesmes



Barriu Pumarín y Cai Frai Ceferinu(Uviéu)

Vienres 11 d'Avientu

Ruta gastroetílicocultural de Vienres


Visita a la cervecería Lúpulo Feroz a facer tastia comentada en voz en gritu de delles cerveces artesanales de la Península Ibérica. De ehí paseu a pie fasta el bodegón don vinazo onde se degustará el típicu llacón a la asturiana fechu del día acompañau de caldos de Lleón o de cerveza madrileña. La ruta fina na cervecería Lo de Richar( aka Paco's) onde se faerá una tastia de cerveces yankies, belgues, xermanes o de onde cuadre.

Más Info: entrugay nel lúpulo a eso de les 20 por Galguera, vocal de CAAC y conceyal de trespiés, voces de xubilu y allegría y cares rares.




P.S.- Imágen cortesía Sidrería El Pareón/Semeya curtesía de la Sidrería El Pareón. Un Yantar de lo meyor!!!!


5 comentarios:

Lúpulo Feroz 11/12/09  

Cada día te presta más salir en les semeyes.

Buen trabajo el que haces con la guía gastronómica. Se que es una lata estar recopilando información de aquí y de allí para juntarla en un post (A fuer de ser sinceros la última propuesta costó poco recopilarla, jejeje).

Vaya pinta el platu fabes. Tenía yo una foto en el movil vieyu ( y tovía tará en él) de una con mejor pinta incluso. Pal añu que vien , dónola pa otru post.
Un abrazu

fivixx 12/12/09  

Ye verdad, les fabes tienen buena pinta pero vense que tan fríes.

Chela 12/12/09  

Esi celular vieyu, cuanto nun dará, gracies-que ya te diera tomando Guineu jejeje, pero sin vos yo y la caca nun ye ná.Sabes una cosa no? tamos n'esto por que mos presta, non por ser snobs, que ye lo que más abunda.cagondios qué ye cervea, no, un descubrimientu científicu jejejeje

Chela 12/12/09  

fivixxx, tan fries embaraes jejejeje

Chela 14/12/09  

Hola compañer@s, estáis invitados a una nueva edición, la número 19 ya de la Ronda, titulada

Si Sólo es cerveza...

Haya Salud

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Si queréis que vuestras cervezas o elaboraciones, vuestros actos culturales, jornadas gastronómicas o cualquier expresión de cultura popular que organicéis u os interese salga aquí, sólo tenéis que poneros en contacto con nosotros escribiendo a:
Haremos gustosos y sin ánimo de lucro el correspondiente reportaje que aparecerá en una sección fija de nuestra página. Siempre Dispuestos...


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