viernes, 4 de diciembre de 2009

Agenda Gastronómica CAAC/Axenda Gastronómica CAAC



Se presenta un fin de semana largo con puente incluído y un buen número de actividades gastronómicas y culturales para disfrutar.Buen Fin de Semana//Presientase un fine de selmana llargu abondu, con ponte y tóu y un bon númberu de altividaes gastronómiques y culturales que facer pa afayase na nuesa tierra.Bon fin de Selmana






Candás(Carreño)/Candás(Carreñu)

V Jornadas de la Caldereta Candasina/V Xornáes del Calderu Candasín

del 4 al 13 de Diciembre/Del 4 al 13 d'Avientu

La asociación de hostelería del concejo de Carreño , contando con la participación del Ayuntamiento de Carreño organizan las V Jornadas gastronómicas de la caldereta de pescado y marisco. Varios establecimientos ofrecen en su menu entrantes variados, caldereta de pescado y marisco(con bogavante), vino, postre, café y licor. Durante las jornadas se hará un acto homenaje a la cocinera candasína Ángeles Quirós por toda una vida dedicada a los fogones candasinos//La Asociación d'Hosteleiros de Carreñu cuntando co'l apoyu del Ayuntamientu d'esti Conceyu entamna les V Xornáes Gastromnómiques del calderu de pescáu y maríscu.Dellos Chigres de la zona ufiertarán ne so menú: Entrantes variaos, claderu de pescáu y de mariscu( con bugre), vinu, postre, café y chupín de llicor.N'os actos de les xornáes tendrá llugar el homenaxe fonderu a Ánxeles Quirós, cocineira llocal, por tóa una vida dedicada a los fogones candasos.



Noreña(Noreña)/Noreña(Noreña)

XLVII Jornadas de los Callos

4, 5, 6, 7 y 8 de Diciembre/4, 5, 6, 7 y 8 d'Avientu

Degustación del popular plato de invierno durante todo el fin de semana y días festivos. Más de 33 bares y restaurante ofrecerán alrededor de 3500 kilos de callos elaborados a la manera tradicional. Los bares de la localidad que no cuenten con cocina serán los encargados de ofrecer la sesión vermú previa a la comida.//Tastia del ppopular platu d'iviernu a lo llargo de tóu el fin de selmana y les fiestes. Entri 33 Chigres del pueblu participaores intentarán vendiemos 3500 kilos de callos ellaboráos según la receta tradicional. Aquelos chigres ensin cocina encargaránse de prepairar la sesión vermú previa a la fartura



Felechosa y Alto Aller(Aller)//Felechosa y Altu Ayer

XVII Jornadas Gastronómicas de la Matanza//Xornáes Gastronómiques del Samartín

5, 6, 7 y 8 de Diciembre/4, 5, 6, 7 y 8 d'Avientu

Jornadas alrededor de los productos de la matanza en varios establecimientos de la zona. Menú compuesto por Pote, picadillo, lomo, panchón(postre típico allerano), vino, café yy licor de la zona//Xornaes alrodiu les ellaboraciones del samartin en dellos chigres de la zona.Menú conforme a : Pote, picadillu, adobu, panchón(pstre típicu ayerán), vinu, café y chupín de llicore llocal


Tapia de Casariego/Tapia Casariegu

4, 5, 6, 7 y 8 de Diciembre/4, 5, 6, 7 y 8 d'Avientu

XII Festival del percebe y el marisco//Festival del Perceibe y el Mariscu

Degustación de Percebes, almejas, mejillones y berberechos pescados en la zona y a precios muy populares. Recinto festivo de la Plaza de Campogrande en Tapia.Entre los actos destacar el homenaje al piloto Bruno Méndez que tendrá lugar el domingo 6// Tastia de perceibes, amasueles, mexillones, berbrechus mariscaos na costa tapiega a precios muy populares. El recintu festivu tará na Plaza de Campogrande de Tapia. Entri los actos destaca l'homenaxe al pilotu Bruno Méndez que faeráse el domingu 6



Cangas de Narcea//Cangas

4, 5, 6, 7 y 8 de Diciembre/4, 5, 6, 7 y 8 d'Avientu

Jornadas Gastronómicas de la Caza y el Vino//Xornáes Gastronómiques de la Caza y el Vinu

Jornadas alrededor de la caza en general y del jabalí-abundante en la zona, en particular.S e podrán degustar Platos como: Fabas con jabalí, San jacobos de jabalí rellenos de queso de Xenestoso, Pastel de caza, Chuletillas de corzo con puré de manzana y salsa de arándanos, Perdiz con verdura o Puding de castañas. Todo ello regado por el vino de la zona, única tierra vinícola de Asturias, con indicación geográfica protegida// Xornáes alrodiu la caza en xeneral y el xabalí( o gochu xabaz), común n'estes brañes, en particular. Ufieranse platos ellaboraos comu: Fabes con Xabalí, cachopos de xabalí con quesu del Xenestosu, Pastel de caza, chuletines de corzu con puré de manzana y salsa de merigüendanos, perdiza con verdoria y puding de Castañes.Tóu ello tará regao col vinu de la tierra de Cangues, única zona vinícola d'Asturies con indicación xeográfica protexída.


Bimenes/Bimenes

4, 5, 6, 7 y 8 de Diciembre/4, 5, 6, 7 y 8 d'Avientu

XII Jornadas Gastronómicas del Cerdo/Xornáes Gastronómiques del Gochu

Se inaugura el viernes 4 con una obra de teatro costumbrista en la casa de cultura de san julián de Bimenes,

6 de Diciembre/6 d'Avientu
Feria Agroalimentaria y de Productos artesanos/Feria agrariualimentaria y de Ellaboraciones Artesanes

El menú a degustar en varios establecimientos de todo el concejo se conformará de platos elaborados a partir del cerdo:pote de Bimenes, picadillo, callos, lomo, etc.//El memú a tastiar en dellos chigres del conceyu será a partir de platos ellaboraos con gochu:pote yerbatu, pidadillu, callos, adobu, etc.....


Pravia//Pravia
5 y 6 de Diciembre//5 y 6 d'Avientu

Mercapravia
Festival de la huerta praviana donde el kiwi y la escanda toman el protagonismo este año//Festival de la Huerta de Pravia, onde l'escanda y el Kiwi serán los protagonistes del festival
INFO



Ponga(Amieva)/Ponga(Amieva)

XV Certamen de los quesos de Beyos

Feria que alrededor de uno de los festivales queseros más importantes de Asturias habrá artesanía de niños y adultos; gastronomía quesera, comida campestre, concurso de escanciadores, charlas sobre recursos rurales, música tradicional. Una Fiesta por todo lo alto//Feria alrodiu una de les meyores fiestes queseres d'Asturies. Artesaníes de guajes y mayores, gastronomía quesera, xira campestre, concursu d'escanciaores, charles, música tradicional. Una de les Meyores Fiestes queseres d' Asturies



Caso//Casu

XV Jornadas Gastronómicas de la Matanza//Xornáes Gastronómiques del Samartín

Del 5 al 8 de Diciembre//Del 5 al 8 d'Avientu

Menú degustación en varios establecimientos con los productos de matanza como plato estrella. Menú compuesto de: Sopa de hígado, Morcilla fresca, Picadillo.Manos de cerdo, Chuletines, Queso Casín con dulce o postre casero, Vino de la casa y café// Menu de tastia en dellos chigres con ellaboraciones de la matanza como platu estrella: Sopa de Figadu, Morciella fresca, Picadillu, manes de gochu, quesu casín con dulce de manzana, vinu y café.


Y como ye Santa Bárbara Bendita la fiesta los mineros CAAC recomiendavos dir a les cellebraciones que atoparéis en les siguientes llocalidáes:

Mieres

Llangréu

Cangas de Narcea

Llaranes Avilés




*****Semeya cortesía de Asturdifusión: Puente La Chalana en Plenu Descensu del Nalón

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